Norrskenstur-höst

Norrskenstur - höst


Dates 2019: På förfrågan


Vår norrskenstur är en perfekt tur om du letar efter en kortare semester med din familj eller vänner med en bra chans att se norrskenet och eventurellt uppleva den första snön.

Detta äventyr är en 4-dagars  inklusive ankomst- och avresedag.  Den inkluderar 1 dag med hundspan, antingen med vagnar eller slädar beroende på när den första snön kommer, boende, frukost och två måltider om dagen.


Det ingår också en dag på djurparken i Lycksele, den nordligaste djurparken i Europa där du kan se de nordiska djuren som älg, renar, vargar, fjällrävar etc.


September till december är månader med stor norrskensaktivitet och det är anledningen till att du borde komma till oss vid denna tid på året.

Se det fantastiska norrskenset som dansar över himlen under nätterna precis utanför ditt sovrumsfönster. En husky tur med träningsvagnar eller släde med mat tillagad över öppen eld eller varför inte helt enkelt gå ut i naturen och lyssna på ljudet av tystnad ...


Möjlighet finns även att köpa till en natt i någon av våra Aurora Tepees.


Program


Dag 1

Ankomst på kvällen


Dag 2

Frukost serveras i gästhuset klockan 8.30.

Efter frukost har du fram till 13.00 för att bara njuta av stillheten och naturen runt vår by. Klockan 13.00 serverar en lätt lunch, förmodligen en svampsoppa med rökt bacon.

Efter lunchen går vi ner till kenneln för att träffa några av våra hundar. Vi väljer ut en hund för varje gäst och sätter en klövjeväska  på hundarna. Varje gäst kommer också att få ett bälte och stavar.


Vi går ca 3 km upp till en öppen plats med utsikt upp till 30 km en klar dag, men den främsta anledningen är att få chansen att se norrsekenet dansa över himlen och få se alla fantastiska stjärnor.

Vi spenderar tid där uppe, dricker te, kaffe eller varm choklad och äter en smörgås i vår lilla tentipi. Efter denna lilla picknick är det dags att gå tillbaka till byn igen.

Om vi ​​redan har den första snön kan vi göra den här turen med snöskor istället.


Senare på kvällen serverar vi kaffe, och några samiska specialiteter som torrt kött, rökt kött, fisk och ett särskilt samiskt bröd som heter gák'ko. Vi kommer också att berätta om vårt liv, idag och för länge sedan. Människor har bott i detta område i mer än 4500 år och ett fångstgropssystem som omfattar 15 gropar och indikerar betydelsen av älgjakt på den tiden. . I närheten finns fyra eldgropar vilka är resterna av ett gammalt samiskt hus som en gång var belägen här. Eldstäderna visar där barnsängarna placerades. Nere vid älven hittar du rester av en stor tjärdal.. Bosättarna i byn Ekorrsele var stora tjärproducenter runt sekelskiftet.


Om du vill lägga till det där lilla extra för din vistelse, kan du boka bastu och badtunna nere vid älven. Njut av värmen från vedeldad kamin och svalka av dig i älven. Man kan även boka en natt i våra Aurora Tepees. (Ingår inte i grundpriset)Dag 3

Frukost serveras i gästhuset klockan 8.30.


Turen börjar med att träffa våra slädhundar och en kortsäkerhetsgenomgång och tilldelning av varma skor och kläder innan vi ger oss ut för en tur med våra specialbyggda vagnar alt slädar om det finns snö.. Detta inkluderar utomhus lunch på spåret någonstans.

Som gäst på denna tur kör/åker du i en vagn för 2-3 personer med ett spann bestående av 6-12 hundar.

Turen idag ligger ca 25 km innan vi återkommer till kenneln igen.


Senare på eftermiddagen får du lite ledigt tid att gå runt i naturen. Förhoppningsvis får du se några vilda djur som älg, ren, räv eller skogsfågel etc.


Middag i gästhuset vid 19-tiden
Dag 4

Frukost 8.30

Lycksele har varit södra Lapplands viktigaste plats sedan 1600-talet för handel osv. Denna dag innehåller ett besöka på Lycksele Djurpark där du möter älgar, renar, vargar, lodjur och mycket mer.

Helgerna i december kan du också träffa Tomten och hans renar i parken.


Vi besöker också Skogsmuseet och här lär vi oss mer om skogsbruket och samernas sätt att leva förr och nu


Avresa


Pris 6200 Skr.


Barn mellan 2-12, 4200 Skr
Aurora Borealis HB, Ekorrsele 35, 922 91 Vindeln, Sweden. Tel +46-(0)705 799 338 Maria / +46-730 933 076 Donald

BOOK NOW